Un cop acabada la làmina de ceres hi hem col·locat la dels peixos a sobre i, a continuació, hem remarcat amb bolígraf negre els dibuixos dels peixos, fent pressió. D’aquesta manera hem aconseguit que els dibuixos dels peixos hagin quedat positivats en colors diferents al revers d’aquesta làmina. Na Carmen ens ha suggerit que una altra activitat que es podria fer amb aquesta tècnica seria escriure una carta. En aquest cas, però, hauríem d'anar amb compte amb l'efecte mirall, ja que l’escriptura quedaria a l’inrevés.
Com que he anat prou lenta pintant amb les ceres, he hagut d’acabar aquesta activitat a casa. Tenia la làmina de ceres a la meitat i he aprofitat un moment de calma per a fer-la i després repassar els peixos per sobre. A la meva filla li ha entusiasmat el resultat dels peixos de colors. Ha quedat com si hagués fet màgia. M’ha fet molta gràcia la seva cara d’emoció i crec que fer una activitat similar amb infants ha de ser molt divertit.
M’ha costat bastant emplenar amb les ceres els espais. Tinc tendència a fer pressió quan escric i a més crec que amb les ceres queda més maco si es fa així. Com a resultat la cera deixa anar molts trossets que s’han d’anar netejant sovint perquè sinó s’embruta molt la làmina. També s’ha d’anar amb molt de compte quan arribes als límits entre els espais. Amb molta facilitat, no te n’adones, estàs pintant sobre el color del costat. Va molt bé usar, en compte de la punta de la cera, la part tallada de l’extrem, que és més fina i et deixa apurar més. Crec que aquesta tècnica requereix paciència i molta habilitat. També canvia molt el resultat depenent de la combinació de colors que utilitzes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada